Krema protiv bora za muškarce – kako negovati mušku kožu?

13/05/2021

Često se govori da muškarci, poput dobrih vina, stare lepo i polako. Za to postoje dva glavna razloga. Prvi je biološki: koža muškaraca je deblja i masnija u odnosu na žensku kožu i samim tim se bore i ostali nepoželjni znaci starenja pojavljuju znatno kasnije. Drugi razlog je kulturološki: Za muškarca sa borama se smatra da izgleda ugledno ili iskusno.

Ovo svakako ne znači da svi muškarci moraju da prihvate stanje kože takvo kakvo jeste kada počnu da primećuju prve znake starenja. Postoje stvari koje možete učiniti da usporite njihov napredak, poput upotrebe najboljih proizvoda protiv starenja, od krema protiv bora do seruma za negu lica.

Krema protiv bora za muškarce

Krema za sunčanje

Prvi i najvažniji proizvod protiv starenja, i kod žena i kod muškaraca, je krema za sunčanje. Pored genetike, količina izlaganje suncu je najvažniji faktor starenja kože. Svakodnevna krema za sunčanje štiti od ultraljubičastog, vidljivog, infracrvenog i čak plavog svetla koje se emituje iz uređaja sa ekranima koje svakodnevno upotrebljavamo na poslu. Upotreba kreme za sunčanje je jedna vrsta preventive – šteta koja nastaje izlaganjem zracima se sprečava, pa dodatni proizvodi postaju potrebni nešto kasnije.

Krema protiv bora za muškarce

Drugi neophodan proizvod je krema protiv bora za muškarce. To bi trebalo da bude vlažna krema, bogata antioksidantima, poput vitamina E i hijaluronske kiseline. Važno je i da sadrži prirodna biljna ulja, koja koži obezbeđuju vlažnost i dovoljnu količinu masnoće da bi se izbeglo pojavljivanje bora.

Piling za lice za muškarce

Treći proizvod, potreban svakom muškarcu, je piling za lice za muškarce. Redovni piling sprečava da se pore začepe, pojačava proizvodnju kolagena i elastina i pomaže u uravnoteženju nivoa hidratacije. A što je koža bolje hidrirana, to će se kasnije pojaviti znaci starenja.

Iako je tačno da što ranije započnete, to je bolji rezultat, nikad nije kasno da počnete da se brinete za svoju kožu. Najbolji način da to uradite je da započnete jednostavno, sa rutinskom nege kože protiv starenja. Posle čišćenja kože i brijanja ujutro nanesite antioksidativni serum, hidratantnu kremu i kremu za sunčanje. Pošto je brijanje deo jutarnje rutine mnogih muškaraca, za njih je važno da obrate pažnju i na izbor kreme ili pene za brijanje, kako ne bi iziritirali kožu.

Uveče operite lice i hidrirajte ga odgovarajućom kremom ili serumom.

Pročitajte i …

Pratite nas na društvenim mrežama

PURE BEAUTY d.o.o.

– ovlašćeni uvoznik i distributer za Srbiju, BiH, Crnu Goru i Makedoniju

PIB: 113700012
Matični broj: 21915785