Zašto se koristi organska pasta za zube?

03/06/2021

Kada birate pastu za zube, najvažnije je da izaberete lako dostupnu pastu sa organskim sastojcima, koja je bezbedna za sve članove porodice i koja ne sadrži štetne materije koje mogu da smetaju ljudima koji imaju osetljive desni, probleme sa sluzokožom usta i desnima. Organska pasta za zube je jednako efikasna kao i mnogo nezdravije, komercijalne varijante, a puno bolji izbor za svakodnevno održavanje oralne higijene.

Razlozi zbog kojih se koristi organska pasta za zube

1. Organska pasta za zube smiruje upaljene desni

Da li imate osetljive desni? Ako je to slučaj, onda je moguće da oobične zubna pasta samo pogoršava vaše probleme i još više iritira bolna mesta. Većina konvencionalnih pasta za zube previše je agresivna za osetljive desni. Nasuprot tome, prirodne i organske paste za zube mogu se pokazati kao lek za osetljivost i bol. Zaista se sastoje od biljnih ulja i umirujućih biljnih ekstrakata, kao što je limun koji je u stanju da smiri osetljive ili bolne desni.

2. Nežno izbeljuje zube

Da li ste znali da prirodna i organska pasta za zube imaju izbeljivanje bez uticaja na gleđ vaših zuba? U stvari, silicijum dioksid je prirodni mineral koji se često koristi za efikasno, a nežno poliranje površine zuba i uklanjanje mrlja. Silicijum dioksid je povezan sa prirodnom sodom bikarbonom koja ima trenutne efekte beljenja.

3. Organska pasta za zube je bezbedna za decu

Kada mališani počnu da uče da peru zube, neizostavno progutaju zubnu pastu. Ovo je problem kada se koristi obična pasta za zube, jer se hemikalije apsorbuju u telo. Prirodna i organska pasta za zube ne sadrži fluor, bez veštačkih hemikalija je. Stoga ne predstavlja rizik za zdravlje dece ako se proguta i predstavlja sigurnu alternativu običnoj pasti za zube. Takođe, deci odgovara blag i nežan ukus limuna Gamarde organske paste za zube.

4. Zubi se čiste bezbedno

Da li ste znali da se mnogi sintetički hemijski sastojci koji se nalaze u konvencionalnoj pasti za zube mogu apsorbovati u vaše telo i uticati na vaš nervni ili hormonski sistem? Triclosan je, na primer, antimikrobno sredstvo koje se obično nalazi u proizvodima za domaćinstvo i u konvencionalnim ličnim proizvodima. Ovaj agens je proglašen za endokrini disruptor. Odnosno, utiče na ravnotežu našeg endokrinog sistema, posebno na hormone štitne žlezde.

Prirodne i organske pasta za zube ne sadrže takve sintetičke supstance i samim tim ne mogu da naštete vašem organizmu. Organska pasta za zube ne sadrži boje ili veštačke sastojke, a ipal imaju sposobnost nežnog i efikasnog čišćenja zuba dok se bore protiv bakterija biljnim ekstraktima, prirodnim mineralima i antiseptičnim esencijalnim uljima.

5. Nežno i prirodno izbeljuje zube 

Gamarde organska pasta za zube koristi prirodne sastojke poput limuna, mente i drugog bilja za osvežavanje daha. Obično je bez veštačkih aroma i boja. Organske paste za zube, takođe za izbeljivanje zuba koriste prirodne sastojke poput hidratisanog silicijum dioksida, koji dolazi iz gline. Takvo izbeljivanje je mnogo nežnije za vaše zube od veštačkih sredstava za beljenje koja se nalaze u uobičajenim zubnim pastama.

I dalje je kod pojedinaca uvreženo mišljenje da organske paste za zube bez štetnih sastojaka nisu dovoljno efikasne za pravo čišćenje zuba. Ono što se često zaboravlja je da se zubi u veikoj meri čiste mehanički i da je samo pranje četkicom najvažniji deo svakodnevne oralne higijene.

Pročitajte i …

Pratite nas na društvenim mrežama

PURE BEAUTY d.o.o.

– ovlašćeni uvoznik i distributer za Srbiju, BiH, Crnu Goru i Makedoniju

PIB: 113700012
Matični broj: 21915785